Deset tipů na správný rozpočet

Dochází vám peníze několik dní před výplatou? Máte hromadu účtenek, které měly být dávno zaplaceny? Nejlepší způsob, jak převzít kontrolu nad svými financemi je udělat rozpočet, kde můžete sledovat své měsíční příjmy a výdaje.

  1. Převezměte  kontrolu nad svými financemi. Rádi bychom se s vámi podělili o 10 nejlepších tipů pro vaše zdravé finanční toky v domácnosti:
    Propočítejte si výdaje tak, abyste utráceli v rámci svých finančních možností. Zvládejte výdaje své domácnosti tak, že si každý měsíc povedete přehled každého výdaje, abyste neutráceli peníze, které nemáte.
  2. Rozmyslete se pořádně, než si něco koupíte, opravdu to potřebujete?
  3. Odložte si finanční obnos k vyrovnání účtů, o nichž víte, že Vám budou v budoucnu doručeny, abyste měli dost peněz na jejich úhradu, např. daň z příjmu, pojištění nebo registrace vozidla.
  4. Nikdy nepodepisujte žádnou smlouvu, dokud si nepřečtete uvedené podmínky a dokud jim plně neporozumíte.
  5. Vždy čtěte informace psané malým písmem a vyhněte se dalším nákladům tím, že budete vždy platit včas.
  6. Nemůžete-li zaplatit účet včas, neváhejte a informujte ty, kterým dlužíte - možná budete moci dojednat dohodu ohledně splácení nebo získáte více času na zaplacení.
  7. Pokud nezaplatíte, co dlužíte, pravděpodobně se s vámi spojí vymahač pohledávek. V takové situaci musíte reagovat tak, abyste omezili potenciální škodu a náklady, jestliže je seznámíte se svou finanční situací a budete hledat možná řešení.
  8. Tím, že budete komunikovat a hledat řešení, můžete najít způsoby, jak vyřešit svůj problém s dluhy.
  9. Máte-li splátkový kalendář, dodržte své sliby. Nemůžete-li je dodržet, je nezbytné, abyste to neprodleně oznámili společnosti pro vymáhání pohledávek. Jsou zde renomované inkasní společnosti, jako jsme my, aby vám pomohly zbavit se dluhů.
  10. Nevyhýbejte se svým problémům s penězi, co nejdříve vyhledejte pomoc a dostaňte svou ekonomickou situaci pevně do svých rukou.


Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.